Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem e.o. – FoodValley 6 t/m 10 maart 2017

22 februari 2017 - auteur:

Ruim 700 VMBO leerlingen uit de regio Arnhem e.o. en FoodValley maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.
Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart 2017 vinden de VMBO Techniek Oriëntatiedagen plaats op locatie van Revabo Oosterbeek.

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar ook in het dagelijks leven speelt techniek een belangrijke rol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de technieksector ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag
VMBO leerlingen gaan tijdens de oriëntatiedagen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een twee uur durend programma maken zij kennis met vier verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het maken van elektrotechnische schakelingen, installatietechniek, hoe zit de motor van een auto in elkaar, timmeren, metselen, het ontwerpen van een bouwwerk, het maken van een meubelstuk, alles over wegenbouw, engineering en ICT.
Deelnemen

VMBO scholen uit de regio Arnhem e.o. en FoodValley nemen deel aan het programma. Er is een programma voor VMBO Basis/Kader leerlingen en voor GL/TL leerlingen. Kijk voor meer informatie op www.vmbotechniekorientatie.nl. Hier kunnen VMBO scholen hun leerlingen aanmelden.

Samenwerkende organisaties
Het programma is een samenwerking van het regionale technisch bedrijfsleven, onderwijs, opleidingsbedrijven en brancheorganisaties. Gezamenlijk zetten zij zich actief in zodat ook in de toekomst voldoende goed opgeleide technische vakkrachten beschikbaar zijn. Op www.vmbotechniekorientatie.nl/partners/ vindt u een overzicht van de samenwerkende organisaties.


Organisator: VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem e.o. – FoodValley.
Locatie: Revabo Oosterbeek, Pastoor Bruggemanlaan 33a, Oosterbeek.
Meer informatie mail naar: j.hazeleger@knooppunttechniek.nl of bel met Joop Hazeleger, voorzitter van de werkgroep 06-52646275