Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Tech4Food Tour in Veenendaal

14 april 2016 - auteur:

“Binnen 5 jaar zullen mensen zich anders verplaatsen dan nu het geval is: de auto’s zijn technisch beter, duurzamer en complexer voor wat de techniek betreft. En dat stelt bijzondere eisen aan het toekomstige personeel.”

Aan het woord is Jan Willem Mauritz, after sales manager bij Vallei Auto Groep te Veenendaal en hij is de eerste gastheer bij de Tech4Food tour van april. In een heldere presentatie schetst hij de uitdagingen van de autobranche in het algemeen en die van Vallei Auto Groep in het bijzonder. Docenten motorvoertuigentechniek, ICT en bouwkunde nemen actief deel aan het gesprek over hoe opleidingen en bedrijven beter kunnen samenwerken om studenten goede bagage mee te geven voor de (nabije) toekomst.

Bij het bedrijf Techtron krijgen de docenten een inkijkje in industriële automatisering en ook hier gaat het om de veranderingen waar bedrijven voor staan. De tweede gastheer is Henk de Man die de groep informeert, bevraagt en rondleidt.

Met het bezoeken van deze 2 bedrijven levert Tech4Food (Knooppunt Techniek) een belangrijke bijdrage aan het verbinden van scholen met bedrijven en omgekeerd. De reactie van de docenten is zeer positief: “Erg leerzaam, informatief en inspirerend om mee aan de slag te gaan.” In de komende tijd zal Knooppunt Techniek verder ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van acties die opleidingen en bedrijven dichter bij elkaar brengen.