Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Ruim 200 scholieren maken kennis met Food tijdens de Food Discovery Tour

27 mei 2016 - auteur:

FOODVALLEY – Ruim 200 leerlingen van verschillende scholen uit de regio kregen vandaag de unieke gelegenheid om bij bedrijven een kijkje te nemen in de, soms letterlijke, keuken. Er is in de regio FoodValley toenemende vraag naar technisch geschoold personeel in de Food sector. Om scholieren te inspireren en te enthousiasmeren voor een carrière in de food industrie, organiseerde Knooppunt Techniek in samenwerking met scholen en bedrijven uit de regio, de Food Discovery Tour.

Welke apparatuur en machines zijn nodig om voeding te produceren, bijvoorbeeld. Hoe wordt de kwaliteit van voeding tijdens het proces bewaakt, wat is de beste samenstelling van ingrediënten en hoe wordt dat bepaald?

Scholenmarkt
Na de verschillende bedrijfsbezoeken brachten de leerlingen een bezoek aan een speciaal voor hen georganiseerde bedrijven- en opleidingenmarkt op de Kenniscampus in Ede. Onder begeleiding van studenten uit het eerste jaar van het Groenhorst richting Levensmiddelen industrie, konden zij verder kijken naar de mogelijkheden binnen de Foodsector.

FutureProef
De Tour is een eerste stap richting de week van de Levensmiddelen industrie, FutureProef (7 t/m 11 november 2016). In die week zal er nog veel meer worden georganiseerd om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de voedingssector en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen.