Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Regionaal Investeringsfonds MBO toegekend

1 juni 2015 - auteur:

Minister Bussemaker honoreert innovatieve aanvraag ROC A12

EDE- Vandaag, 1 juni 2015, maakte minister Bussemaker bekend dat de aanvraag ‘Tech4Food’, met ROC A12 als kartrekker, is gehonoreerd. Ongeveer 50 bedrijven en 10 scholen uit de regio startten een Publiek-Private Samenwerking (PPS) rondom de thema’s Circulaire Economie, 3 D Technieken en Smart Industry om een antwoord te geven op de veranderende vraag in de arbeidsmarkt van de toekomst. Met de toekenning van deze subsidie is het startschot officieel gegeven voor het consortium ‘Het is fantastisch wat scholen en bedrijven samen van de grond weten te krijgen door gericht te kijken naar wat hun regio nodig heeft en waar dus toekomstige baankansen liggen voor jongeren’, aldus Bussemaker.

 

In 2013 nam de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland – Midden (COG), waar ROC A12 onderdeel van is, het initiatief om het Knooppunt Techniek op te richten.  Onder het motto: van, voor en door de FoodValleyregio kiezen, leren en werken in techniek. Samenwerking tussen bedrijfsleven,  overheid en onderwijs krijgt hiermee een enorme boost. Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek, is blij dat het belang van goede, toekomst gerichte, aansluiting tussen vraag en aanbod binnen de sector techniek de regio Food Valley vandaag extra is onderstreept met de toekenning van de subsidie.. ‘De plannen van de partners binnen ‘Tech4Food’ zijn ambitieus. We gaan innovatieve opleidingen op mbo niveau realiseren.

Een ander belangrijk element waar Tech4Food zich op gaat richten is het realiseren van High Tech leer- en innovatieomgevingen voor de regio. Ook het verhogen van vakkennis en innovatiekracht van docenten en medewerkers is de bedoeling.

 

‘Dit gaan we doen aan de hand van drie thema’s. Circulaire Economie, 3D-Techniek en Smart Industry. Hier ligt de toekomst.’ aldus Hazeleger.