Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Projectweek Ons huis van 2030

8 juni 2018 - auteur:

Hoe zal ons huis eruit zien in het jaar 2030? 65 ROC A12-studenten bouwkunde en ICT buigen zich over deze vraag in de projectweek Ons huis van 2030. Op maandag 11 juni 2018 start het dynamische weekprogramma boordevol innovatie, in samenwerking met Knooppunt Techniek. De studenten werken samen in teams met docenten en specialisten uit het bedrijfsleven en ontwerpen een bouwkundig en technisch innovatief huis. Bekende en minder bekende bedrijven uit de regio ondersteunen de teams met presentaties, gastlessen en workshops.

Smaakpark
Het huis van de toekomst is energiezuinig, slim en multifunctioneel. Deze projectweek centreert zich om het toekomstige Smaakpark. De teams onderzoeken hoe innovatieve bouwtechnieken het Smaakpark verder kunnen verduurzamen en hoe ICT de smaakbeleving kan versterken.

lekker eten in de belevingstuin
Het Smaakpark, in de voormalige Mauritskazerne in Ede, wordt een pretpark voor mensen die houden van lekker eten. Dit wordt een plek waar gasten alles komen te weten over gezond eten, streekproducten kunnen beleven en geïnspireerd raken door bijzondere kooktechnieken. Het Smaakpark zal bestaan uit een permanent foodfestival en een belevingstuin. De belevingstuin wordt een heuvelachtige park met innovatieve kassen, grondkoelkasten en B&B woningen.

Kom naar de ontwerppresentatie
Nieuwsgierig geworden? Op vrijdag 15 juni presenteren de studenten hun ontwerpen. U bent van harte welkom om vanaf 13:00 uur het opgeleverde werk te bewonderen in het gebouw Vonk360, Traverse 3 te Veenendaal.

illustratie 1 illustratie 2 illustratie 3