European Maker Week

Het maken van dingen (hardware, software, mechanica) is de laatste jaren aan een onstuitbare opmars bezig. Jong en oud houdt zich bezig met het ‘Nieuwe Maken’ en de wereldwijd aanwezige Fablabs, Makerspaces en Maker labs versterken de populariteit.

ROCA12 heeft een bijzondere positie met haar eigen Fablab. Er is zelfs al sprake van een zogeheten makers-beweging en die is zodanig populair aan het worden dat er ook vanuit de politiek en natuurlijk het onderwijs werkveld, volop belangstelling bestaat voor dit fenomeen.

In de week van 30 Mei t/m 5 Juni wordt de eerste European Maker Week gehouden en het Fablab Ede doet er ook aan mee. In deze week wordt er in 28 EU landen ‘Open Huis’ gehouden en kan publiek een kijkje nemen in de werkplaatsen. In sommige Fablabs en Maker labs, worden workshops verzorgd en kan het publiek zelf aan de slag met Arduino’s, 3D Printers, RaspberryPi, sensoren, software, Internet of Things en wat al niet meer. In andere wordt er getoond wat Makers hebben gefabriceerd.

De inhoudelijke uitwerking van het programma dat het Fablab Ede aanbiedt moet nog gedaan worden maar zal zeker meer zijn dan alleen maar ‘iets tonen’. Nieuwsgierig? Save the date, we zijn die hele week open en laten nieuwsgierigen graag zien wat je met de moderne spulletjes kunt maken. Het is één week vol inspiratie en mee doen door zelf iets te maken. Er zullen ook enkele kleine bedrijven tijdelijk hun intrek nemen in het Fablab om hen ook een platform te geven.

Houdt de websites van het Fablab Ede (http://www.fablabede.nl), Knooppunt Techniek (http://knooppunttechniek.nl) of ICR3ATE | Digital Makers Lab (http://www.icr3ate.nl) in de gaten.

Wil je er meer over weten? neem dan contact op met Manfred van der Voort, Labcoab Fablab Ede via m.vandervoort@icr3ate.nl

Aanvragen van bestanden

Ook participeren?

Hebt u een mooi project of wilt u zich aansluiten? Vul dan onderstaande velden in en wij nemen contact met u op.