Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Michel Rog brengt bezoek aan Ede

19 januari 2017 - auteur:

Op vrijdag 13 januari bracht Michel Rog, Tweede Kamerlid voor het CDA en lid van o.a. de commissie ‘Onderwijs, Cultuur en Wetenschap’ een bezoek aan Ede.

In het nieuwe Makerslab (opening: 26 januari a.s.) werd ingegaan op de publiek-private samenwerking binnen het project Tech4Food, waarbij regionale onderwijsinstellingen (vo-mbo-hbo) en bedrijven zich samen inzetten om de instroom in technische opleidingen te verhogen (naar 4 op de 10 studenten), aantrekkelijk en actueel onderwijs te bieden (via projecten zoals de garage van de toekomst voor huisvesting van de WE-pods) en kennisuitwisseling (gastlessen, bedrijfsbezoeken, masterclasses, (docent)stages). De uitvoering wordt verzorgd door het Knooppunt Techniek, dé plaats waar rondom de woorden ‘Kiezen, Leren en Werken’ activiteiten worden ontwikkeld en ondersteund voor de technische sectoren in de FoodValley.Na een rondleiding door het Makerslab volgde een bezoek aan Instituut HIP, waar na een presentatie aanwezigen geanimeerd in gesprek gingen over het thema ‘Kansengelijkheid en schaduwonderwijs, vijanden of vrienden?’