Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Leerlingen Streek bij partner PPS

11 juni 2015 - auteur:

Oceanz streek 2 Oceanz Streek 4IMG_7679

 

De PPS TECH4FOOD komt op gang. Zowel Oceanz., Het Streek, als ROCA12 zijn partners in TECH4FOOD. De samenwerking moet leiden tot meer instroom in techniek en een sterkere verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Deze week werd deze samenwerking mooi zichtbaar. Zie hiervoor onderstaand persbericht.

Scholieren Het Streek bezoeken 3D printbedrijf Oceanz. EDE – Drie mavo2-klassen van CSG Het Streek (locatie Bovenbuurtweg) brengen deze week een bezoek aan professioneel 3D Printbedrijf Oceanz. “3D Printen gaat een grote rol spelen in het leven van deze generatie jongeren. Door hen nu al een blik te gunnen in ons bedrijf, hopen wij hen met onze vooruitstrevende productiemethode te interesseren in hightech”, vertelt Erik van der Garde, directeur bij Oceanz.

Voor de scholieren vallen de lessen binnen het vak ‘Technologie & Toepassing’. “Dit doen we om de interesse voor techniek daadwerkelijk aan te wakkeren bij onze leerlingen. Ook laten we hiermee zien dat techniek niet altijd ‘werken met zwarte handen’ betekent, maar juist ook heel clean en innovatief kan zijn”, aldus Harold Nieuwland, docent wiskunde en Coördinator Bèta Challenge van Het Streek. Eerder dit schooljaar deden de leerlingen al praktijkkennis op met 3D printen bij het FabLab van ROC A12.

Tech4Food in de FoodValley

De excursie is één van de eerste feitelijke stappen in de onlangs gesloten Publiek Private samenwerking Tech4Food tussen bedrijven en onderwijsinstellingen in de FoodValley. Voor het realiseren van een kwantitatief én kwalitatief goede aansluiting tussen vraag en aanbod binnen de sector techniek op de arbeidsmarkt, trekken onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven komende jaren intensiever met elkaar op binnen deze regio.De Food Valley staat minder bekend om haar hightechbedrijven, maar ook onze regio barst van de kennis. Niet alleen gericht op innovatie, maar ook de productie- en maakindustrie spelen hier een belangrijke rol. Wij geven de werknemer van de toekomst graag een kijkje in de keuken en hopen de techniek voor hen meer dan aantrekkelijk te maken”, aldus Van der Garde.

Meer informatie: www.oceanz.eu