Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Knooppunt Techniek in FOV Nieuws

20 juli 2016 - auteur:

Na de presentatie die onze directeur Joop Hazeleger op 18 mei gaf besteedt FOV Nieuws meer aandacht aan Knooppunt Techniek.

In de huidige editie van FOV Nieuws licht Joop Hazeleger toe wat Knooppunt Techniek voor ondernemers kan betekenen en wat zij kunnen doen.

———————————————–

Op woensdag 18 mei gaf Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek, een interessante presentatie. In deze editie van FOV-nieuws leest u hier meer over. Ontdek wat Knooppunt Techniek voor ondernemers kan betekenen en wat u kunt doen!

Waarom kiezen jongeren minder voor techniek?
“Een van de oorzaken die wij signaleren, is dat techniek een imago heeft van vies en ongezond werk. Dat is in de meeste gevallen niet wat techniek is. Helaas zien we dat niet, omdat het een ‘achter de schermen’ vak is. Je ziet het bijna niet meer in het straatbeeld en de werkplaats is vaak verstopt achter showrooms.”

Wat doet Knooppunt Techniek hieraan?
“We werken onder andere aan een upgrade van TechnoDiscovery. Dit project laat basisschoolleerlingen en middelbare scholieren kennismaken met techniek. Zo vergroten we de kans dat ze voor een technische opleiding kiezen. Dankzij deze aanpak bereiken we ook mensen die in eerste instantie niet voor techniek zouden kiezen. Tot nu toe draaide dit project in Ede met een bepaald format. Door TechnoDiscovery samen met ondernemers te vernieuwen, maken we dit concept in iedere gemeente van de FoodValley regio bruikbaar.”

Hoe vernieuwen jullie TechnoDiscovery?
“We spelen in op de zeven werelden van techniek, waarin de variateit van techniek te zien is. Zo komen bijvoorbeeld ook de medische kant, food, design en milieu in beeld. Bij die werelden ontwikkelen Pabo-studenten van de CHE lesbrieven. In aansluiting daarop zoeken we in elke gemeente van FoodValley regio bijpassende bedrijven. Daar krijgen leerlingen rondleidingen en ze gaan er daadwerkelijk aan de slag.”

Wat is het effect hiervan?
“De voordelen liggen op meerdere vlakken. Jongeren ervaren zelf techniek, waardoor ze enthousiast worden. Bedrijven krijgen meer structuur en ondersteuning bij rondleidingen en we hopen de inspanningen beter over ondernemers te verdelen. We verwachten ook dat participatie voor scholen eenvoudiger wordt. Tot slot kunnen we de financiering en eventuele subsidies eenvoudiger rond krijgen dankzij een regionale aanpak.”

Kunnen ondernemers deelnemen?
“Graag zelfs! Ondernemers kunnen contact opnemen via info@knooppunttechniek.nl en vinden meer informatie via www.knooppunttechniek.nl. We ontmoeten alle ge├»nteresseerden graag om per gemeente een succesvolle aanpak neer te zetten. Samen lossen we het personeelstekort in techniek op!”

FOV Artikel