Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Job Twinning brengt professionals bij elkaar

18 januari 2017 - auteur:

Werk jij in Gelderland en wil je graag leren van en met professionals van buiten je eigen organisatie?

Tijdens het Job Twinning traject Gelderland worden professionals uit het onderwijs gekoppeld aan professionals uit de sectoren Technische Installatiebranche, Smart Industry en Automotive.
Als koppel maak je werk van gezamenlijke ontwikkeldoelen waar jullie zelf, maar ook jullie organisaties van kunnen profiteren.

Doel van dit Job Twinning traject is een kruisbestuiving tussen het onderwijs en de genoemde sectoren: Job Twinning is niet alleen leerzaam voor de deelnemers zelf, maar draagt ook bij aan de verbetercultuur van de organisaties waar zij werkzaam zijn.

Wie zoeken we?
Ben je onderwijsprofessional en ben je nieuwsgierig naar organisatieprocessen in het bedrijfsleven, wil je je informeren over actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied, of ben je benieuwd wat de samenleving van toekomstige arbeidskrachten verwacht?

Ben je werkzaam in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij een andere organisatie en wil je het onderwijs nu eens van dichtbij meemaken: wil je zien hoe docententeams het onderwijsproces inrichten, weten hoe jongeren denken over jouw product of dienst, of meedenken over een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt?

Deelname is kosteloos. Maar we vragen wel wat van je. Alle kandidaten:

  • staan open voor een wederzijdse leerervaring: je hebt iets te bieden (bijvoorbeeld vakkennis, of kennis over hoe je leiding geeft aan groepen), maar wil ook iets halen (bijvoorbeeld omdat je wilt weten hoe een andersoortige organisatie werkt, of wat jonge mensen beweegt);
  • maken serieus werk van en steken tijd in het realiseren van de gezamenlijke doelen. Verwachte tijdsinvestering is 25 uur voor de Twinning activiteiten, plus maximaal 8 uur voor contacten met het bredere Twinning netwerk;
  • zijn tussen februari en augustus 2017 beschikbaar: het is mogelijk te kiezen voor een korte, intensieve periode (bijvoorbeeld 24 uur in 1 week) of spreiding van de activiteiten over een langere tijd (bijvoorbeeld twee dagdelen per maand gedurende drie maanden);
  • kunnen zelfstandig werkafspraken maken en komen deze na;
  • presenteren, samen met hun Twinning partner, de leeropbrengsten tijdens een slotevent waarbij mogelijk ook hun leidinggevenden aanwezig zijn;
  • zijn bereid om mee te werken aan publiciteit, bijvoorbeeld interviews en portretten;
  • hebben een leidinggevende (en/of HRM-functionaris) die deelname aan het Twinning traject actief faciliteert en steunt door de werkafspraken te onderschrijven en mogelijk aanwezig te zijn bij de kick-off en het slotevent.

Wat levert deelname op?
Job Twinning is een interessante en moderne manier om werk te maken van professionalisering, die ten goede komt aan jou als deelnemer en aan de organisatie waar jij werkzaam bent. Persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers levert een impuls aan de verbetercultuur van organisaties. Job Twinning zorgt dus voor een kruisbestuiving tussen sectoren waarbij zowel deelnemers als hun organisaties van en met elkaar leren.

Tijdens Job Twinning kun je je eigen ontwikkeling vormgeven: door zelf, met je Twinning partner, eigen doelstellingen te bepalen. Je maakt werk van je eigen professionalisering en draagt bij aan de ontwikkeling van jouw school, bedrijf of instelling als lerende organisatie. Via het Job Twinning netwerk breid je bovendien je eigen netwerk uit met professionals van binnen en buiten het onderwijs.

Contact met JT Gelderland
Interesse? Neem contact op met Hans Haring (gelderland@hybridedocent.com / 06-51292482).

Meer informatie: www.hybridedocent.nl/job-twinning