Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Internet Of Things: wat kun je ermee?

15 december 2017 - auteur:

Internet Of Things: wat kun je ermee?                              

Ede, 15 december 2018

In het Makerslab te Ede zit een groep docenten van het CSV/ Het Perron te Veenendaal aandachtig te luisteren naar Manfred van der Voort die tekst en uitleg geeft bij IOT oftewel Internet Of Things. Deze docenten zagen enkele weken geleden dat er een speciale antenne op hun gebouw werd geplaatst om IOT mogelijk te maken. Uniek want tot op heden zijn er geen scholen in de omgeving die over een dergelijke antenne beschikken.

De bijeenkomst staat in het teken van nadere kennismaking: wat houdt deze verrassende innovatie op het gebied van communicatie tussen apparaten in? Wat kun je ermee? Gedurende het programma van 4 uur krijgen de docenten niet alleen informatie maar ze gaan ook zelf met IOT opdrachten aan de slag. Want zo verzekert Manfred: “ als je eenmaal snapt hoe IOT werkt, overwin je de schroom om deze techniek verder te ontdekken”.

“Informeren en enthousiasmeren” is het credo bij het Makerslab. Zo kunnen docenten de vertaalslag maken van wat deze nieuwe techniek inhoudt naar de onderwijsprogramma’s. De leerlingen zijn gewaarschuwd: binnenkort krijgen zij van enthousiaste docenten les in IOT.

Hans Krijgsman (Knooppunt Techniek)

 

foto Makerslab Iot