Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Gelderlander besteedt aandacht aan samenwerking

21 februari 2016 - auteur:

Samenwerking op Kenniscampus groeit, maar kan beter

EDE – Directeur Jan Haasjes van de vmbo-afdeling van Het Streek wil een meer open structuur op de Kenniscampus in Ede.  Dat zegt hij donderdag in een interview in de Gelderlander. Leerlingen van Het Streek moeten wat hem betreft in de toekomst ook een vak kunnen volgen op Groenhorst Ede of andersom.

Volgens Haasjes werken de verschillende scholen op de kenniscampus al steeds meer samen en valt dat te merken aan het gebruik van elkaars lokalen en het fysiek wegvallen van hekken. Toch wil het beroepsonderwijs meer, zegt hij .

Multi-mediastudio
Haasjes werkt nu al steeds meer samen met directeur Mark Dees van Groenhorst Ede en Joop Hazeleger, directeur van Knooppunt Techniek dat vanuit ROC A12 verbindingen legt tussen scholen en bedrijfsleven. “We hebben elkaar echt gevonden.” Hazeleger: Volgens hem hebben nu drie de scholen een eigen multimedia- studio op de kenniscampus. “Wellicht hadden we nu voor die drie scholen één centrale studio gebouwd. Er zijn zo veel voorbeelden waarbij we elkaar kunnen ondersteunen.”

Groot struikelblok voor de onderlinge samenwerking is de regelgeving en daarbij de financiering. Wat de directeuren betreft is er te weinig aandacht in Den Haag voor mbo en vmbo en teveel voor hogere onderwijsniveaus. Haasjes: “Onze scholen worden bevolkt door leerlingen die op de basisschool acht jaar lang gehoord hebben dat ze het niet zo goed kunnen. Wij moeten hen weer in hun kracht zetten.” Dees: “De mbo’ers runnen de BV Nederland.”