Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

“Geen uitvinding, een combinatie van bestaande technieken is het”

26 februari 2016 - auteur:

Van der Sijs Techniek en Automatisering heeft een Intern Smart Grid ontwikkeld voor meerdere elektrische auto’s. Het is een nieuw concept: de benodigde stroom wordt door middel van zonnepanelen opgewekt en op een slimme manier verdeeld over de aangesloten auto’s. Bij het ontwikkelen hiervan zet Van der Sijs hoog in voor wat duurzaamheid betreft. Het is de combinatie van deze ondernemendheid en het oog hebben voor de samenwerking tussen meerdere technische disciplines die de betrokken docenten bij het WEPOD-project heeft doen besluiten om deze firma een bezoek te brengen.

Op donderdag 18 februari togen zo’n 30 studenten en 2 docenten naar Wijk bij Duurstede om met eigen ogen te zien wat Van der Sijs ontwikkelt. Stagiaire mechatronica Rik ontpopte zich als een ware vertegenwoordiger toen hij de studenten rondleidde. Binnen de tijd van 2 uur werd het bedrijf bekeken en kregen de studenten antwoord op hun vragen over technieken, toepassingen en try-outs. Want Van der Sijs is heel bewust op zoek naar nieuwe mogelijkheden om elektrische voertuigen sneller en beter van stroom te voorzien.

Binnen het WEPOD-project zal veel aandacht uitgaan naar het proces van opladen: de WEPOD is immers een autonoom, zelfsturend elektrisch voertuig. Deze excursie heeft studenten inspiratie gegeven om hun project op een hoger level te krijgen.