Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Garage voor WEpod

12 januari 2016 - auteur:

ROC A12 in Ede heeft toegezegd ook een WEpod te willen huisvesten. Eerder was er al een toezegging van Green Dino in het nieuwe Plus Ultra gebouw op de WUR Campus. Nu zijn alle twee de WEpods onderdak; 1 WEpod krijgt huisvesting bij Green Dino en 1 bij Knooppunt Techniek aan de Reehorsterweg in Ede.

we pod 1

ROC-A12 gaat zelfs speciaal een garage voor de WEpod bouwen en studenten krijgen hierin een bepalende rol. Als onderdeel van het deelproject Circulaire Economie van Tech4Food werken studenten aan ontwerp en realisatie van de garage. De bedoeling is dat deze direct aan de Reehorsterweg, naast het Knooppunt Techniek, komt te staan. Dat is aan de route van de WEpod en relatief dichtbij het station Ede/Wageningen.

De samenwerking met ROC-A12 breidt zich zo uit. Twee studenten van ROC-A12 werken momenteel al bij het bedrijf OpenUp Technologies aan de techniek voor het infotainment systeem in de voertuigen en aan de App om het voertuig op te roepen. Dat doen ze samen met twee studenten van Hogeschool Arnhem-Nijmegen. ROC-12 gaat zich straks ook inzetten voor het onderhoud van de voertuigen.

Zo krijgt de WE in WEpods steeds meer betekenis. WEpods doen we samen!