Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Future Mobility event vol inspirerende feiten

15 december 2016 - auteur:

Woensdag zeven december werd het plein bij ROC A12 omgetoverd tot Future Mobility Theater.

De dag begon met een kinderconferentie waarbij kinderen vragen mochten stellen over de WEpod. De kinderen mochten zelf meedenken over het vervoer van de toekomst , waarbij de meest vrije ideeën naar voren kwamen van robots op poten tot jetpacks. Het is mooi om te zien hoe vrij kinderen kunnen denken over onze technologische toekomst.

In de middag was het de beurt aan genodigden. Zij werden ontvangen op de Innovatie Expo in het schoolrestaurant van ROC A12. Verschillende standhouders presenteerden hun concepten die bijdragen aan een betere toekomst. Denk hierbij aan nieuwe 3d printtechnieken, electrische energie uit wortels van planten, een Garage van de Toekomst voor de WEpod en natuurlijk de WEpod zelf.
Inspirerende sprekers informeerden de bezoekers met brainsnaps over Future Mobility in het Future Mobility Theater. De sprekers bestonden uit verschillende hoogleraren van universiteiten zoals de TU Delft en de Radboud Universiteit. Vertegenwoordigers van de provincie Gelderland en de gemeente Ede blikten terug op het ontwikkeltraject rondom de WEpod en tipten voorzichtig een sluier op over de doorontwikkeling.

1dtb0900

1dtb0903

1dtb0916

1dtb0943

1dtb0961