Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

FoodValley doet mee met de Week van de Levensmiddelenindustrie

10 november 2016 - auteur:

Maandag 7 november ging de Week van de Levensmiddelenindustrie van start: circa 30 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, FoodValley en Noord-Nederland openen deze week hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren om ze op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de arbeidskansen die de sector biedt. Arla Foods in Nijkerk heeft maandag vlogger Bart Maessen van ‘Zomaer’ op bezoek gehad. Bart krijgt samen met de VMBO-leerlingen een presentatie en rondleiding bij Arla Foods. Ook roept Bart alle deelnemende scholieren op hun eigen vlog van het bedrijfsbezoek te plaatsen via Facebook om zo kans te maken op de FutureProef Award 2016. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert FutureProef voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. Dit jaar doet de FoodValley voor de eerste keer mee.

Bekijk hier de vlog waarin Rohan duikt in de wereld van de levensmiddelenindustrie
Bart Maessen van ‘Zomaer’ bezoekt met scholieren Arla in Nijkerk

Van een rondleiding door een koekjesbakkerij tot proefjes in het lab, van persoonlijke gesprekken met technische medewerkers tot zelf pizza’s of pepernoten bakken: elk bedrijf geeft op zijn eigen manier invulling aan de Week van de Levensmiddelenindustrie, die plaatsvindt van 7 t/m 11 november 2016. Bekijk hier de deelnemende bedrijven aan FutureProef 2016.

Over FutureProef
De FNLI organiseerde FutureProef in 2015 voor het eerst in Noord-Nederland. Meer informatie: www.futureproef.nl en www.facebook.com/FutureProefAward.

FutureProef is een initiatief van de FNLI, in samenwerking met de Stichting Opleidings- en ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) uit Ede. De SOL ondersteunt en adviseert branches, bedrijven en werknemers in de levensmiddelenindustrie op het gebied van personeelsontwikkeling, scholing en subsidies.

FutureProef 2016 wordt georganiseerd in samenwerking met:
Dutch Agri Food Week, waarin voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. Een week waarin boeren, telers, verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers op verschillende plaatsen in Nederland laten zien hoe we iedere dag werken aan gezond en veilig voedsel.