Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Fablab Ede verhuist naar Oceanz 3D printing

4 juli 2016 - auteur:

EDE – Met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst, luiden Toine Schinkel (lid College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland Midden (COG) waar ROC A12 onderdeel van uit maakt) en Erik van der Garde (CEO van Oceanz) een nieuw tijdperk in voor Het Fablab en al haar gebruikers. Dit najaar opent de vernieuwde versie van het Fablab haar deuren in huis bij Oceanz, de 3D printing professional in Ede.

Onder regie van Knooppunt Techniek, wordt een intensievere samenwerking gerealiseerd tussen ROC A12 en Oceanz. Het Fablab, sinds 2013 gehuisvest bij ROC A12, biedt al veel verschillende mogelijkheden. De werkplaats, met onder meer 3D printers, een 3D scanner, een lasersnijder en een Occulus Rift, kan gebruikt worden voor vrije ontwerpen, kunstzinnige toepassingen, experimenten, maar ook voor ontdekken en ontwikkelen. Het Fablab is voor iedereen toegankelijk die iets wil maken of wil uitproberen met deze nieuwste technieken.

Samenwerking FabLab Ede en Oceanz creëert meer mogelijkheden voor alle ‘makers’ in Ede

Joop Hazeleger, directeur Knooppunt Techniek: “Dankzij deze samenwerking kan het meer een makerslab worden, waarbij de verdieping kan worden gezocht. Een prachtige volgende stap om invulling te geven aan de ambities van het Fablab: een ‘fieldlab’ waar bijna alles kan worden gemaakt en waarbij samenwerken en kennis delen centraal staat.”

Toine Schinkel, lid van het College van Bestuur COG: “Door dichter bij de industrie te staan is het mogelijk om ontwikkelingen en innovaties eerder én veel verdergaand toe te passen. De wereld van 3D printing is veranderd van experimenteren naar het ontwikkelen van innovatieve producten, waar de maatschappij op zit te wachten.”

Erik van der Garde, CEO van Oceanz ziet de komst van het Fablab Ede naar Oceanz als een positieve stap binnen de Foodvalley. “Met het leggen van dergelijke verbindingen tussen onderwijs en bedrijfsleven kijken we vooral verder vooruit. De studenten gaan bij Oceanz letterlijk aan de slag op een inspirerende locatie. We bieden daarmee niet alleen nú creatieve en productieve ruimte aan studenten en makers in een professionele omgeving, maar willen daarbij vooral ook ondersteunen in de ervaringen van de technici van later. We gaan met deze nieuwe fase van het Fablab Ede ongetwijfeld meer jongeren interesseren in de techniek van de toekomst. We delen onze kennis maar wat graag met hen”.

Artikel Oceanz: http://www.oceanz.eu/nieuwsberichten/fablab-ede-verhuist-naar-oceanz-3d-printing