Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Effectief onderwijs is hybride

15 oktober 2016 - auteur:

Met deze krachtige stelling eindigde Erica Aalsma van De Leermeesters (www.deleermeesters.nl) de Masterclass “leren in hybride leeromgeving” van donderdag 13 oktober j.l. Een bijzondere Masterclass waarin een sterk pleidooi werd gehouden voor innovaties binnen zowel scholen als bedrijven om het onderwijs toekomstbestendig te houden.

Knooppunt Techniek organiseert binnen het kader van Tech4Food veel activiteiten om scholen, bedrijven en overheden aan elkaar te verbinden. In deze Masterclass hebben vertegenwoordigers van VO scholen, MBO en HBO instellingen en van diverse bedrijven en ondersteunende organisaties intensief nagedacht over de inhoud van het leren in hybride leeromgeving en over de vraag hoe je een dergelijke leeromgeving kunt creëren.

Er is een dringende oproep gedaan om als docent en praktijkopleider, als school en bedrijf nog meer dan nu al gebeurt in bijvoorbeeld stages elkaar te zoeken voor verder contact en samenwerking. Alleen dan kan de student kennis en vaardigheden opdoen (competenties verwerven) die hem in staat stellen de veranderingen van het beroep bij te houden. En juist dit aspect van leren staat volop in de belangstelling getuige de gesprekken aan het eind van de Masterclass.

Wie meer wil weten over deze en andere activiteiten van Knooppunt Techniek kan contact opnemen via 0318 – 830379 of via info@knooppunttechniek.nl