Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Holografie bereikbaar voor iedereen

2 november 2017 - auteur:

Verslag Bootcamp Optical Learning 20171024_Pagina_1

 

Studenten en docenten van ICT en Bouwkunde van ROC A12 en van de marketingopleiding van de CHE hebben met medewerkers van bedrijven werkzaam met Holografie samengewerkt in een bootcamp.

In de collegezaal van ROC A12 werd gestart met presentaties door bedrijven over Augmented Reality, Mixed Reality en Virtual Reality, de technieken en toepasbaarheid in de collegezaal van ROC A12.

Daarna werden in het MakersLab in Ede 4 multidisciplinaire teams gevormd, bestaande uit studenten en docenten met een achtergrond in de ICT, Bouwkunde en Marketing. Na een korte instructie werd de opdracht voorgelegd; de teams hadden tot 16.00 uur de tijd om een concept te ontwikkelen met een bijpassende applicatie. De groepen gingen hard aan de slag en al snel kwamen er diverse ideeën naar boven:

  • Een soort Cluedo-applicatie waarbij het idee is dat je op bepaalde plekken in de stad je Aryzon headset kunt opzetten om nieuwe tips te verzamelen
  • Een app waarmee je thuis of in een skateshop met je headset diverse skateboards kunt bekijken en er informatie bij krijgt
  • Een IKEA-meubelapp waarin je door je headset heen meubels kunt neerzetten in je eigen kamer en deze zelfs kunt customizen met kleuren en materialen
  • Met de Aryzon headset op Virtueel leidingen kunnen zien in muren

optical learningOm in de beschikbare tijd zoveel mogelijk hiervan te realiseren zag je dat de groepjes al snel onderling gingen kijken welke kennis er aanwezig was en hoe ze de taken zo goed mogelijk konden verdelen. Dankzij de mix van diverse disciplines was dit een mooi proces.

De teams werden bij het ontwikkelen van het concept en de applicatie bijgestaan door één van de makers van de Aryzon zelf en kregen ze support van:

Henk Stomphorst        http://www.openuptech.com
Maarten Slaa               http://www.aryzon.com
Dennis Vroegop          http://ikeurope.com

Deze bedrijven houden zich dagelijks bezig met Augmented Reality en Mixed Reality.

Aan het einde van de dag presenteerde iedere groep haar idee en prototype en werd de dag afgesloten met een netwerkborrel waarin verschillende stageplekken zijn aangeboden en verworven. Dit alles maakte van de bootcamp een productieve dag met positieve ervaringen voor de studenten, docenten en bedrijven.