Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

Beschikking voor Food Midden Nederland

26 mei 2016 - auteur:

image-4328910

Food Midden Nederland, een consortium van scholen en bedrijven in en rond de foodindustrie, ontvangt een flinke subsidie waarmee de partners de komende jaren aan de slag kunnen om de instroom in de Food-opleidingen te verhogen. Groenhorst in Ede is de trekker en Knooppunt Techniek is nauw betrokken bij het initiatief Er komen gezamenlijke lessen met het ROC A12 in Ede en gastlessen van het ziekenhuis.
Het geld is bedoeld om mbo en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten. Het project is net van start gegaan en bestaat uit drie onderdelen: kiezen voor food, leren in food en werken in food. Vmbo-leerlingen krijgen snuffelstages in voedingsbedrijven.
„Zo moet voeding interessanter worden”, zegt beleidsmedewerker onderwijs Maarten Wevers van het Groenhorst College. De mbo-instelling gaat samen met ROC A12 lessen uitwisselen om de kennis van leerlingen te vergroten. „Het gaat dan om mechatronica, waar leerlingen werken met machines die bijvoorbeeld in de horeca worden gebruikt. Het is handig dat ze dan ook weten hoe het zit met voeding, hygiëne en dergelijke. Andersom is het goed voor onze leerlingen om kennis te hebben van de apparaten.”

Bijzonder vindt het ministerie aan het project dat het Groenhorst ook samenwerkt met het Ziekenhuis Gelderse Vallei. Lessen van het ziekenhuis moeten de mbo-studenten van het Groenhorst extra bagage meegeven.