Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

WEpods

De Provincie Gelderland gaat in de FoodValley regio een pilot uitvoeren met twee zelfrijdende voertuigen (zonder stuur en pedalen) tussen station Ede/Wageningen en Wageningen University & Research centre (WUR) en op de WUR campus. De voertuigen zogenaamde WEpods hebben in eerste instantie een hospitality functie voor (buitenlandse) bezoekers van de WUR. De provincie Gelderland laat met deze pilot zien dat er serieus werk wordt gemaakt van haar ambities voor nieuwe, flexibele, duurzame en sociale mobiliteit.

Opdrachtgeer voor het WEpods project is de provincie Gelderland. Het WEpods consortium bestaat uit de volgende projectpartners: TU Delft (contractpartner), Spring Innovation Management (projectleiding), Robot Care Systems (systeem integratie), Mapscape (HD kaart voor automatisch rijden) en Connekt (Communicatie en PR).

Waarom de naam ‘WEpod’? Een pod is de algemeen gangbare term voor een (klein) automatisch voertuig. Algemeen refereert pod aan een omhulsel voor kostbare inhoud. WE staat voor Wageningen en Ede en voor iedereen (we) die bij het project betrokken is: de provincie, de FoodValley regio, de projectgroep, de buurtbewoners, de gebruikers etc. WE duidt aan dat we het samen doen en dat we trots kunnen zijn als we dit project dankzij ieders bijdrage tot een succes kunnen maken.

Bij het WEpods project staat kennisontwikkeling en –deling voorop. Elk probleem dat we tegenkomen draagt bij aan verdere kennisontwikkeling. De pilot levert geen staand systeem op, maar een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen die gezamenlijk automatisch rijden een stap dichterbij brengen.