Nieuws van Knooppunt Techniek

Op deze pagina vindt u al het laatste nieuws omtrent Knooppunt Techniek. Wilt u nu nog beter op de hoogte zijn, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:

1e T4F-tour succes

12 december 2015 - auteur:

_KR_7739 tour a

Vrijdag 11 december reed de T4F-bus voor het eerst naar twee van de deelnemende partijen. Een groep docenten van ROC A12 en de Meerwaarde bezochten die middag Ravenhorst Carrosseriebouw en Jansen Poultry Equipment. Beide bedrijven zijn in Barneveld gevestigd en richten zich op de wereld waar Barneveld groot in is: de kippen.

Bij Ravenhorst Carrosseriebouw zagen de docenten dat de tijd van een ‘bak op een chassis’ ondertussen ver achter ons ligt. De opbouwen zijn voorzien van technisch vernuft, alles met focus op dierenwelzijn. Het bijna 100-jarige bedrijf heeft een afzetmarkt in verschillende werelddelen. Ook bij Jansen Poultry Equipment wordt op een hoog niveau ontwikkeld. De docenten waren onder de indruk van de omvang en expertise van dit internationaal opererende bedrijf. In beide bedrijven werd het gesprek aan gegaan over de koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven.  Zowel Dick van Ravenhorst als Erik den Besten gaven aan dat ze graag zien dat er een brede basis wordt aangelegd in het beroepsonderwijs, met aandacht voor communicatie in verschillende talen. Ze geven verder aan dat er in hun bedrijven – als de toekomstige werknemer een lerende houding heeft – mooie doorgroeimogelijkheden zijn.

We kijken terug op een inspirerende middag en … zien uit naar de volgende tour. In februari zal de bus ons naar een tweetal Veenendaalse bedrijven brengen.

_KR_7752 tour 1 docenten _KR_7745 tour 1 Jansen Poultry (1)